Pattaya

Pattaya

Snabbfakta

Invånarantal: 1 129 886 i provinsen Chon Buri
Yta: 4363 km2
Kommunikationer: Flyg, Buss, Båt, Tåg
Klimat: 27 grader i medel temperatur
Regnperiod: September-Oktober
Bästa tid att åka: November-April
El: 220 V
Språk: Thailändska
Valuta: Baht
Vatten: Kranvatten får ej dricks, endast från flaska.
Vaccination: Rådgör med läkare om ev. rekommendationer.

Pattaya ligger ungefär 15 mil ifrån Bangkok och mest känd är Pattaya för sina barer och nattliv. Pattaya är ett utav landets mest utvecklade turistorter, med nattliv, hotell, restauranger, höghus, barer. Hit kommer 5,4 miljoner turister varje år och det bästa med Pattaya är att det är en stad, med bekvämligheter och ett stort utbud, en ort med massor av bad och stränder. Det är väldigt populärt med windsurfing, vattenskidor, snorkling, m.m. här. Det är även möjligt att hyra sig en motorcykel, bil, vattenskoter för att på så sätt få ut lite mer av sin resa och av området.

Pattaya brukade få lida av ett mycket dåligt rykte på grund av mycket prostitution, men ryktet har nu på senare år förbättrats sedan myndigheterna börjat göra något åt saken. Kriminaliteten har också varit hög, p.g.a. organiserad brottlighet


Mer om Pattaya

Pattaya ligger ca. 147 km sydost om Bangkok och är Thailands mest utvecklade turistort, fylld med höghus, barer, hotell och restauranger. I Pattaya finns det mycket att göra: vattensporter så som segling, windsurfing, snorkling, vattenskidor,och havsfiske är bara några utav exemplen. All denna utrustning finns att hyra och även kunniga instrukörer kan ge dig  lektioner vid behov. Man kan även skärmflyga, hyra en vattenskoter eller en motorcykel eller en bil för att utforska de närliggande stränderna. Tennis och golf är populära sporter som utövas i Pattaya och här finns även bowlinghallar, biljardhallar och skjutbanor.

Utflykter

Pattaya beach är fylld av aktiviteter och är en förnämlig badstrand som du finner 4 km söderut. På 10 min. så når du Jomtien Beach med en Songteow denna strand är en härlig sandstrand som är späckad med solstolar, här kan du tillbringa en hel dag i solstolen tillsammans med en drink eller kanske färsk frukt och när det börjar bli lite för varmt, låta de ljumma vågorna skölja bort dåsigheten. Vill du ha lite omväxling så kan du ta en liten kryssnings tur till någon utav de närliggande öarna: Koh Lanta eller Koh Sak vilket bara tar ca 45 min. De här öarna har tillräckligt med aktiviteter för att hålla dig sysselsatt en hel dag.

Lite längre bort ligger det ännu fler öar och särskilt Koh Samet som är värd att nämnas. Koh Samet är en ö som är betydligt lugnare och mindre exploaterad än vad Pattaya är, vilket gör den till ett perfekt resemål för en avslappnad skön atmosfär.

Nattliv

Tiffany och Alcazar Cabaret erbjuder en fascinerande kvällsunderhållning tillsammans med pubar, barer och dans etablisemang.

Pattaya erbjuder landets största urval utav fisk och skaldjur och här finns hela världens kök representerade, bl.a. det Franska, Italienska, Schweiziska, Tyska, Ungerska, Skandinaviska, Engelska, Indiska, Muslimska, Japanska, Kinesiska och naturligtvis det Thailändska köket.

Transport

Det lättaste sättet att färdas på Pattaya är med en Songteow, vanligen så kör de en ”ringlinje” motsols, norrut på ”Second Road” upp till rondellen och ner söderut på ”Beach Road” till gånggatan. Turister riskerar alltid att få en högre taxa men håll dig till standardpriserna. Vill du åka någonstans utanför de vanliga rutterna så måste du förhandla om priset.

Hur kommer man till Pattaya?
Man kan ta en luftkonditionerad buss till bussterminalen i norra Pattaya.
· Från Ekamai, östra bussterminal i Bangkok. Bussen går varje 30:e min. från kl. 05.00 till 22.00.
· Från Mo Chit, norra bussterminalen i Bangkok går bussen varje 30:e min. från kl. 05.00 till 19.00.
· Från Bangkoks flygplats går den dagligen kl. 09.00, 12.00 och 19.00.

Jomtien Beach i Pattaya

Det är här som de flesta turister spenderar sina soliga dagarna i Pattaya. Här finns en lång och fin sandstrand och sägs ska vara ett utav de finaste badområdena i Thailand. Stranden är av finkornig sand med ett långgrunt vatten. Här finns även många aktiviteter att prova på, så som vattenskidåkning och vattenskoter m.m och självklart finns här en mängd dykställen där det är möjligt att dyka antingen ifrån en båt eller från andra stränder i närheten.