Krabi

Krabi

Snabbfakta

Yta: 4 709 km2.
Befolkning: ca 400 000 invånare i provinsen och 30 000 i staden Krabi
El: 220 V
Språk: Thailändska
Valuta: Baht
Vatten: Kranvatten får ej dricks, endast från flaska
Huvudort: Krabi town
Vaccination: Rådgör med läkare om ev. rekommendationer.
Tidsskillnad: Svensk tid + 5 timmar.

Provinsen Krabi är känd för sin fantastiska natur, de fantastiska kalkstensbergen och öarna som ligger runt turist orten Ao Nang. En del kalkstensberg är ända upp till 150 m. höga.

I provinsen Krabi så finns det omkring 150 st. små och stora öar. En utav den mest kända är ön Koh Phi Phi men ön Koh Lanta är också en turistmagnet. Krabi är ett hem för flera nationalparker med en massa omgivande öar som bara väntar på att bli utforskade. Här finns ett överflöd av aktiviteter som kan göras och det är allt från lata dagar på stranden, klättra i berg, vandring, fiske eller dykning med färgglada fiskstim. Oavsett om det är en smekmånad, pension, äventyrs semester så har Krabi allt att erbjuda.

Krabi ligger på fastlandet, lite öster om Phuket. Här kommer du nära naturen och den thailändska vardagen. De som åker hit gör det för att få njuta av lugnet och den fantastiska omgivningen. Krabiområdet är en perfekt utgångspunkt för upptäcktsfärder. Här sticker höga klippor upp ur havet, klädda med en saftig grönska. Mangroveträd doppar sina rötterna i havet och grottor och laguner lockar ens fantasi. Det är lätt att utforska området runt Krabi på egen hand. För på morgonen är det bara att ta en longtailbåt och på bara 20 min. har du anlänt till en paradisstrand. De höga bergen i området gör det även perfekt för den som gillar att klättra.

Krabi city är huvudorten för provinsen och det är här som det är flest ställen att införskaffa souvenirer, plagierade kläder, skräddarsydda kläder m.m. kan köpas.