Hua Hin

Hua Hin

Snabbfakta

Invånare: 73 000 invånare
Area: 911 km2
Bad: Olika stränder att väja mellan
Färdmedel: Taxi, buss, tåg och bil.
El: 220 Volt
Valuta: Thailändska Baht.
Språk: Thai
Tidsskillnad: Svensk tid +5 timmar.
Religion: 92% Buddister. 6% Muslimer. 1% Kristna
Klimat: Tropiskt med en medeltemperatur över 27 grader
Närmaste flygplats: Bangkok Airport

Hua Hin är en perfekt semesterort för dig som vill ha en underbar vila i Thailand. Hua Hin är nämligen en liten fiskeby inte långt ifrån Bangkok. I området finns flera golfbanor meden  mycket bra standard. Det är även ett utmärkt ställe för dykning och snorkling. Hua Hin har ingen egen flygplats utan man landar i Bangkok Airport och tar transfer därifrån. Hua Hin är en stillsammare badort i Thailand här kan du njuta av det varma havet med de svallande vågor och kristallklart vatten. Under dagen kan du sola och badar och äta en god lunch.

 

Mer om Hua Hin

Hua Hin är ett fulländat paradis med sol, värme och en enastående gästvänlighet. I Hua Hin är invånarna alltid lika trevliga  och sympatiska. Denna lilla vänliga fiskeby har en unikt renodlad charm bibehållen.

Den bästa tiden att resa till Hua Hin är under December-april. Då ligger temperaturen oftast mellan 27 – 30 grader under dagtid. Så har du planerat din resa till Hua Hin så behöver du inte vara orolig för att inte kunna sola och bada. Här är varm ock skönt året om och många kändisar och rika personer från Bangkok reser hit över helgen.

 

Utflykter och sevärdheter i Hua Hin

Cha Am
Andra sevärdheter är fantastiska Cha Am som ligger några mil norrut. Detta är en lugn och underbar badort med  många internationella restauranger och många vackra hotell.  Cha Am är en upplevelse för dig som älskar långa vackra stränder med sol, bad och romantiska restauranger. Du tar dig dit enklast med buss eller Tuk-tuk, det tar ungefär 20min.

Khao Sam Roi Yot
Khao Sam Roi Yot är en tjusig nationalpark som man bara måste besöka. Det är ett trivsamt resmål. Det är en utav de vackraste nationalparkerna i som finns i Thailand. Nationalparken ligger ungefär 4,5 mil söder om Hua Hin.

Järnvägsstationen i Hua Hin
Här finns inte bara Thailands tjusigaste järnvägsstation utan en utav världens vackraste järnvägsstationer. Den byggdes under Kung Rama VI:s statsstyrelse. Så ta med kameran och fotografera lite snygga semesterbilder här.

Orientexpressen
Orientexpressen går emellan Bangkok och Singapore. Det är ett utav världens mest kända och exklusiva tåg. Emellanåt så stannar det i Hua Hin och då kan det vara trevligt att få ta sig en
vandring upp till järnvägsstationen för att få en liten glimt av det berömda tåget. Och vill du uppleva något alldeles speciellt kanske  en resa med tåget kan få dina drömmar att bli verklighet.

 

Nattliv och uteliv i Hua Hin

I Hua Hin även ett utbud av nöjesliv, diskotek, barer och shower. Nattklubbarna spelar allt från internationell musik och så klart spelar de den senaste musiken från Thailand. Så det finns gott om barer där man kan dricka sig en kall öl eller drink. Vill man ha ett bredare uteliv på natten så kan man alltid komplettera med en resa in till Bangkok city där finns allt som du inte trodde fanns. Bangkok kallas även för City of Angels och är staden som verkligen aldrig sover. Så prova på en resa till Bangkok 1-2 nätter så kommer du se få se ett häpnadsväckande nattliv.