Golf i Thailand

Golf i Thailand

 

Spela golf i Thailand

Golf är väldigt populärt i Thailand och idag finns det ungefär 220 banor. Det flesta banorna ligger kring Bangkok och Pattaya där det finns runt 60 banor. Andra populära golfregioner är Hua Hin som fick sin första golfbana redan år 1928. Phuket och Chiang Mai i norra Thailand är också några populära ställen att åka till för att spela golf.

Golf är en utav Thailands populäraste sporter och spelet kom till Thailand för ungefär 100 år sedan. Bland de första sponsorerna var armén och staten som byggde och fortfarande äger några utav de allra finaste golfbanorna i Thailand.

Thailands golfbanor är bland de mest attraktiva i Asien med sina utmärkta faciliteter, minnesvärda signaturhål och banskötsel i toppklass. Varje bana har sina egen caddies som är obligatoriskt att använda när man går din golfrunda. Detta är Thailands hemliga vapen när det gäller att göra golf väldigt trevligt och skojigt. Dessa färg glada klädda damer med sina snygga stråhattar har mycket nyttig kunskap om banan, de ler nästan konstant och är riktiga experter på att läsa puttar.

Många nya golfbanorna erbjuder även logi och rekreationsmöjligheter för hela familjen.

Bästa tiden för att spela golf i Thailand är under den svala perioden. De flesta banor har ett väl fungerande dränage så om det börjar regna, så kommer regnet inte att störa dig särskilt länge. På en del golfbanor i Thailand så måste du boka i förväg genom klubben eller genom ditt hotell för att få spela där.

Golf på Thailands västkust

Golf i den västra delen av Thailand är samlat runt Hua hin och Cha Am och runt Kanchanaburi. Hua Hin och Cha Am är riktiga badparadis vid den Thailändska Gulfen med sina högklassiga hotell, restauranger och nöjesliv.Vädret vid denna kust är behagligt största delen utav året med en svalkande havsbris även under de varmaste månaderna i mars-maj.
Kanchanaburi ligger ungefär 20 mil nordväst om Bangkok och är nog mest berömt för den historiska ”bron över floden Kwai”. Numera så är staden också berömd för sina förstklassiga golfbanor med egna hotell som byggts i regionens vackra natur. De flesta golfbanor finns utefter floden snarare än inne i staden, så det är säkrast att boka in sig i förväg om man vill hit.


Golf i norra Thailand

Med sin spektakulär djungel natur, berg och breda dalgångar och med ett svalt och behagligt klimat så är norra Thailand idealiskt för en golfsemester. Städerna i norra Thailand är rika på kulturhistoria och konsthantverk.

Chiang Mai som ligger ungefär 70 mil ifrån Bangkok, är regionens huvudstad och runt staden så återfinns de största antalet golfbanor, de flesta med en fantastisk utsikt över omgivande berg och dalgångar.

Chiang Rai som ligger ytterliggare 3 tim. väg norrut har flera mästerskapsbanor i en underbar miljö.

Golfbanor i nordöstra Thailand

Golf i den nordöstra delen Thailand är koncentrerat runt Thailands största naturreservat Khao Yai. Nakhon Ratchasima som ligger ungefär 30 mil ifrån Bangkok är inkörsport till regionen. Klimatet här är svalt och härligt och luften helt underbar att andas, tack vare den relativa höjden och den yppiga växtlighet i detta område. Det är fullt möjligt att åka ifrån Bangkok till Kao Yai för en golfrunda och sedan återvända tillbaka under samma dag. Men det finns också förstklassiga hotell i området, för den som vill stanna kvar i några dagar.

Golf i södra Thailand

Alla de stora turistorterna med sina fantastiska stränder i södra Thailand har även de sina golfanläggningar i världsklass. Ön  Phuket på västkusten har några utav landets förnämsta golfbanor som t.ex. ”Blue Canyon”, värd för ”Johnnie Walker Classic” både år 1994 och 1998. Närliggande Phang Nga med sin spektakulära natur erbjuder även de en oförglömlig golfupplevelse. På östkusten så erbjuder Koh Samui golf runt kokospalmer, berg och hav som bakgrund. Här finns t.ex. ”The Samui Golf Club & Driving Range” med professionella golfinstruktörer. Många utav golfbanorna i södra Thailand är f.d. utgrävda tenngruvor och kokosplantage.