Cha-Am

Cha-Am

Snabbfakta

Invånare: 25 000 invånare
Bad: Långa vackra sandstränder
El: 220 Volt
Valuta: Thailändska Baht.
Språk: Thai
Tidsskillnad: Svensk tid +5 timmar.
Klimat: runt 27 grader
Beläget: 25 km norr om Hua Hin och ca. 175 km söder om Bangkok
Privins: södra delen av Phetchaburiprovinsen
Färdmedel: Taxi, buss, tåg och bil.
El: 220 Volt
Valuta: Thailändska Baht.
Religion: 92% Buddister. 6% Muslimer. 1% Kristna
Närmaste flygplats: Bangkok Airport

Cha Am är en modern badort, som ligger ca. 2 mil norr om Hua Hin. Cha-Am har cirka 22 000 invånare och är känd för sin fina strand, den goda maten. Trots att thailändska studenter gillar att åka hit på sina lov så anses det som en mycket lugn plats.

Men Cha-Am saknar lite utav Hua Hins säregna karaktär, även om orten fortfarande känns mer ”thailändsk”. Mellan orterna Cha-Am och Hua Hin åker man t.ex.  minibusstaxi, s.k. Songtaew.

 

Mer om Cham-Am

Cha-Am ligger 170 km söder om Bangkok och 25 km norr om Hua Hin. Cha-Am är väldigt uppskattad för sin lugna och avslappnande atmosfär, sin 5 km långa sandstrand och sitt breda utbud av restauranger och logi. Medan Cha-Am framgångsrikt vänder sig till utländska turister så är det fortfarande en thailändsk semesterort och med en stor majoritet av thailändska turister. Så letar du efter det ”riktiga Thailand”, för en ”autentisk upplevelse”, så har du kommit rätt! Men här är havet inte helt kristallklart, så vill du göra några dykning eller snorkla, så bör du resa vidare söderut, till t.ex. Ko Tao eller Ko Pha Ngan.

Thailändarna som besöker Cha-Am kommer vanligtvis kommer från Bangkok för att vara där under helgen. Så stranden här är väldigt tyst under veckan och blir mer livliga under helger och helgdagar. Cha-Am är också perfekt för västerländska familjer, eftersom det finns en hel del aktiviteter för barn.

Stranden här är lång och sandig och havet är inte så tvärdjupt. Stranden är kantad med casuarinaträd och det finns gott om solstolar och mat och dryck ställen speciellt runt huvudgatan.

Det viktigaste och administrativa område och den äldsta delen är staden väster om Petchkasem Road. Här hittar du en post, offentliga byggnader, polishuset och tågstationen. Som i de flesta thailändska städer av denna storlek så finns det en lokal marknad som är värt att ta en titt på.

Nattlivet här är mindre livlig än i Hua Hin, men det finns en grupp av barer på Inthira Plaza som erbjuder standard vänlig service och det finns ett antal familjevänliga anläggningar som erbjuder en avslappnad atmosfär och mycket god mat.

Sevärdheter kring Cha-am är bl.a. Maruekatayawan Palace som är den gamla kungliga sommarresidenset. Dess teak har blivit vackert restaurerad och är verkligen värt ett besök. Den ligger 8 km söder om Cha-am och konstruerades år 1923 av Rama VI.

Cha-am Forest Park är ganska blygsam, men värt ett besök. Du kan hyra fordon för guidade turer och det är populär bland familjer och mindre grupper. Parken ligger på västra sidan av Petchkasem Road ca 1km söder om centrala korsningen.

Cha-am är lätt att nå från Bangkok med tåg, buss eller minibuss eller från Hua Hin av samma och taxi. En resa från Hua Hin bör bara ta cirka 20 minuter.