Bra att veta om Thailand

Bra att veta om Thailand

Bra saker att veta om Thailand

Muang Thai är det lokala namnet för Thailand och huvudstaden är Bangkok.

Antalet invånare är över 60 miljoner och landet består utav 76 olika provinser.

Närmare 40 % av landet är täckt av skog och i norr och väster hittar du höga bergskedjor.

Buddismen är den största religionen i Thailand och språket som de flesta talar är thai.

Till ytan är Thailand inte mycket större än Sverige.

Valutan man använder i Thailand är bath och 1 bath är det samma som 100 satang.

Buddisterna i Thailand består utav 95 % och detta märks över hela landet i form utav statyer och tempel. När du befinner dig i landet kom ihåg att uppträda med respekt inför deras religion, thailändarna är ett stolt folk så tala aldrig heller nedvärderande eller skämta om landet eller monarkin.

Att till exempelvis sola topless i Thailand är inte att rekommendera och när man besöker en restaurang eller affär bör även män ha en tröja på sig. I många tempel runt om i Thailand är det förbjudet att fotografera. Du får heller aldrig röra en thailändares huvud och kom i håg att  alltid ta av sig skorna när du stiger in i ett tempel. En kvinna bör heller inte röra vid en munk.

Det är fruktansvärt dumt att använda narkotika under vistelsen i Thailand, för här har man nämligen en väldigt sträng lag kring detta. För smuggling utav narkotika har de dödsstraff, och är det en utlänningar som åker fast så brukar straffet ändras till livstids fängelse. Ha därför alltid koll på din packning så att ingen smugglar ner något olagligt i den vid tillbakafärden.